jan
13

Psoriasis smittar inte andra

Filed Under (Okategoriserade) by on 13-01-2014

Visst kan vissa problem kännas olustiga och som man vill hålla till sig själv. Psoriasis i hårbotten kan bestå av allt från svag till kraftig fjällbildning och ge mer eller mindre klåda och hudirritation. Psoriasisfläckarna sitter vanligen i trakten av hårfästet vid öronen, pannan eller i bakhuvudet och går ner en bit under hårfästet. Man räknar med att cirka 80 procent av alla som har psoriasis även har det i hårbotten. I vissa fall finns psoriasis bara i hårbotten och ingen annanstans vilket inte alls är ovanligt.

Psoriasis, som en del tror eller hoppas, kan inte botas, bara lindras och behandlingen består av allt från salvor och ljusbehandling, till kraftfull medicinering i form av tabletter, injektion eller infusion. Psoriasis smittar inte.

Olika kliniker har olika behandlingsformer och i Stockholm finns en bra klinik på Kungsholmen. Här gör de skiktröntgen av de övre hudlagren för att utröna om det finns risk för cancer tumörer eller andra mer elakartade former av hudförändringar än vanlig psoriasis.

Genetiska tvilling egg

Protein från vanliga höns ägg kan i vissa fall lindra besvären och lösningen heter då protein. Äggviteämnen har en möjlighet att bilda en helande film över epitelcellerna och detta kan under gynnsamma förhållanden skapa en återväxt av frisk vävnad.Comments are closed.