feb
25

Hårtransplantation är möjlig trots DHT i skalpen

Filed Under (Okategoriserade) by on 25-02-2012
Här ovan ser man tydligt vilken riktning problem och lösning går. Det kan verka simpelt och är naturligtvis en förenklad version av det mycket komplicerade skeendet som pågår i kroppen. Vi kan se i skissen att dom hänvisar till att testosteron ombildas till DHT och mängden av testosteron i kroppen skulle vara proportionell mot mängden producerad DHT. Detta är inte sant då den allra största koncentrationen av testosteron är bundet i stora protein komplex och endast några få procent är fritt i blodomloppet. Vad som dock är sant är att det hår som växer på sidorna på huvudet och i nacken inte är utsatt för detta DHT varför det passar mycket bra till hårtransplantation. Tyvärr kan vi inte exportera hårceller från nacken från en person till huvudet på en annan beroende på avstötningseffekten.


Comments are closed.